Fångö Taxibåtar

Om oss

Den 2 juni 2021 köpte vi båt, svävare och verksamheten "Fångö Taxibåtar" av Tommy Ljung och allt sedan dess har vi kört vidare i farlederna kring Gryts skärgård. Verksamheten drivs av Annette Hansell som tillsammans med Högstad Produktion AB äger Fångö Taxibåtar AB. 

Vårt främsta uppdrag är åt postnord, där vi sköter postutdelningen i Gryts norra skärgård tre dagar i veckan. Vi kör även personaltransporter ut till öar när personal från olika företag behöver komma ut för att utföra diverse servicearbeten. Utöver dessa uppdrag står vi till ert förfogande med båttaxiresor dit ni vill komma i skärgården. 

Min historia i korthet

Jag är uppvuxen på en gård i Skåne och utbildade mig och jobbade länge inom lantbruk och först för några år sedan så satsade jag på mitt stora intresse, hav och båtar.

Jag studerade på sjöfartshögskolan i Kalmar och tog en fartygsbefälsexamen klass VII och sökte vidare till Marina läroverket i Stockholm. Där jag pluggade i två år och tog en skärgårdskaptensexamen. Efter inarbetad sjötid har jag nu behörighet fartygsbefäl klass VII. Efter praktik genom skolan så hamnade jag på Göta kanal och mönstrade på som matros och sedan som styrman på passagerarfartyget Diana. När hela säsongen 2020 blev inställd på grund av pandemin så började jag köra för Östgötatrafiken och Högstad Produktion AB i Gryts skärgård och det är som skeppare på kollektivtrafikens båtar Leonore och Sofia som skärgårdsborna har lärt känna mig.

Ser fram emot att ses!

Annette